НАЧАЛО ЗА МЕН ПУБЛИКУВАНИ КНИГИ ПРОЕКТИ СТАТИИ СТИХОВЕ БЛОГОВЕ В "ОТКРОВЕНИЯ"


     НАДЕЖДА АЛЕКСАНДРОВА ЦАНЕВА е родена в град Видин, в семейство на учители.
     Завършва гимназия в родния си град, след което се дипломира като магистър в СУ "Климент Охридски" със специалност "българска филология".
     Три години работи по разпределение като преподавател по български език и литература в Селскостопанския техникум в град Две могили.
     След това продължава учителската си дейност в Математическа гимназия "Баба Тонка" в град Русе, Техникум по корабостроене и корабоплаване, Техникум по архитектура и строителство и Икономически техникум в град Русе.
     Преподава художествено слово и художествено творчество като извънкласни форми на обучение.
     Пише стихове, есета и статии по актуални обществени проблеми, които публикува в местния и централен периодичен печат. Сътрудничи на вестниците "Учителско дело", "Аз-буки" и др.
     Остава свързана с учениците, на които е преподавала, с техните житейски и професионални проблеми и особено с онези, от випуска на Селскостопанския техникум в град Две могили.
     Това я мотивира да стане редактор във в. "Земеделска защита", орган на Общия земеделски професионален съюз в България, където подписва статиите си с името, с което е останала в спомените и сърцата на първите си ученици.
     Публикува стихове и статии във вестниците "Литературно земеделско знаме" и "Земеделско знаме".
     Участва в проекта арт-платформа gabriell-e-lit като редактор в издателство gabriell-e-lit и "Картини с думи и багри - списание за литература и визуални изкуства".      Омъжена, с една дъщеря.Видин Надежда Александрова Цанева Видин - крепост Баба Вида


alexna@mail.bg gabriell-e-lit.com
Страницата е в процес на допълване